Bilder fra festen
- Forberedelsene - Deltakerliste - Liste over filmer - Utstyr

Her er en liten oppsummering/vurdering av Høsttakkefesten 2006

Det beste først! Aldri har vel så mange kommet til HTF! Ting tyder på at fler og fler får opp øynene for hvilken herrrrrlig guttekveld dette er! Morsomt for oss som "sliter ræva av oss" for å få det til.


Det var mange "første gang"-komponter og løsninger denne gangen bl.a.:

HTPC
Lars Ole Brenne stilte med hjemmesnekret HTPC. En HTPC er jo egentlig en ganske vanlig PC (som vi også brukte i fjor og året før). Shuttle-kabinettet var meget stilig og passet fint på bordet ved siden av receiveren. Også i år (som vi fjor) ble scaler-delen en liten skuffelse. Problemet i år var at vi ikke fikk prosjektoren til å spille på lag med PCn. Til neste år MÅ vi ha en HD-prosjektor! Først da får vi virkelig sett hva en HTPC duger til!

3 Ernaer
Dette ble ingen dundrende suksess. Vi fikk jo omtrent sjokk av bassen i fjor og det viste seg å bli svært vanskelig å toppe den opplevelsen. Men jeg vil tro at det duger hjemme i kjelleren min... :-)

Mellombasser
Den mest dramatiske forandringen i år var bruken av såkalte mellombasser. Vi brukte Torsen sine SoundKing aktive PA-kasser som en slags nedre bass-kasser. Dette for å avlaste frontsystemet og fa mer "punch" i bassen. Dette fungerte i og for seg bra, men det ble liten tid til justeringer. Personlig syntes jeg at det meste av musikken vi hørte på nettopp hadde bra med punch, men opplegget vårt løste ikke problemet fra forrige HTF, nemlig et hull i bassresponsen. Mer om det senere.

Receiver med auto-setup
For første gang brukte vi en receiver med auto-setup. Modig gjort av Thomas å låne bort denne (med brukket ben og all ting). Det var artig å sitte å høre på test-lydene fra receiveren. Underlig nok mente receiveren at frontsystemet burde være SMALL og alle 4 surroundhøyttalerene burde være LARGE!!! For ordens skyld kan det nevnes at LOB sine høyttalere har to, er det 5-tommere, Lars Ole? Det er flotte høyttalere, men noen bass-sluggere er de ikke. Nå viste det seg at receiveren hadde satt delefrekvens mot sub til hele 160Hz og da henger jo noen og enhver av høyttalere med ned. Hvorfor gjorde receiveren dette? Vanskelig å si, men jeg ser ikke bort fra at delingen mellom PA-kasser og HiFi-kasser forvirret receiveren ganske kraftig. Og kanskje også ørene våre? Det var delte meninger om lyden. Uansett valgte jeg å gjøre om delefrekvensen til 60 Hz og sette alle til SMALL. Tabbe? Kanskje... Det er mulig receiveren visste noe ikke jeg gjorde. Hadde man bare hatt bedre tid...

Konklusjon
Vi har fortsatt mye å gå på, både når det gjelder bilde og lyd. Det mest opplagte er vårt 50Hz-problem. Vi burde selvsagt målt mer nøyaktig, men det er i dette området vi har problemer. Der forsvant bassen nesten og jeg har i alle fall ikke tenkt å gi meg før det er fikset. Så får vi se om vi kommer opp med noe smart til HTF07 som er vårt 10-års-jubileum!