Hva i all verden betyr HTF?

Kort fortalt er det en forkortelse for "HøstTakkeFest"

Greit nok, men hva er så denne høsttakkefesten for noe?

Høsttakkefesten er guttas egen dag, opprinnelig arrangert hver påskeaften. På denne ene dagen i året, hvor gutter får være gutter, samles vi for å se en håndfull "guttefilmer" i et dertil (mer eller mindre) egnet lokale. Alt av damer, kjærringer og unger er glemt i noen euforiske timer med flerkanals lyd og nyresprengende bass.

Det begynte i det små med VHS, 26" TV-skjerm og Dolby Pro-Logic surround, men allerede fra starten var de tre hovedkomponentene i HTF spikret: Guttekveld, hjemmesnekret kino og dugnadsånd. Alle bidrar med det de kan, enten det er med sofaer eller kabler, alt for å skape en trivelig gutte-kinokveld, kino-guttekveld eller hva det nå skal kalles.

Selv om HTF startet i det små, har det hele raskt utviklet seg til et kappløp med seg selv, der det gjelder å overgå forrige HTFs lyd og bildeopplevelser.

Dette må jo bety at dere ( etter all disse årene) må ha verdens beste lyd og bilde?

Nja... Det er nok ikke så enkelt. Vi har ikke akkurat optimale forhold når det gjelder å sette opp "kinorommet":

1 Vi har kun har et fåtall (4-5) timer på å fylle et forsamlinglokale med alt som skal brukes av utstyr, for deretter forsøke å få dette til å spille sammen på en noenlunde fornuftig måte. Utstyret vi bruker blir "bidratt med" av opp imot 10 mennesker som alle MÅ komme tidsnok for å få kabalen til å gå opp. Dette blir bare værre og værre for hvert år, ettersom komponentene blir flere og mer avanserte. Som en ekstra "bonus" kan vi ikke starte å kalibrere før ALT er på plass, noe som gjør selve kalibreringen til et rent mareritt - nei, jeg mener selvsagt ikke mareritt. UTFORDRING skulle det stå...
2 Det er heller ikke utstyr i High-End-klassen vi har å rutte med, så resultatet vil selvsagt begrense seg.
3 Selve rommet vi benytter (er et gammelt forsamlingslokale/bedehus) har diverse merkelige kriker og kroker hvor man har liten til ingen kontroll over lyden...

Men vi lar oss ikke knekke av noen små utfordringer. F.eks. er dette at vi må "designe" kinoen fra bunn av hvert eneste år er også en fantastisk mulighet til å eksperimentere og leke oss med komponenter og oppsett. Derfor blir hvert år forskjellig og vi lærer mye hver gang! Vi hadde f.eks. et år 7-8 bil-sub'er, alle av forskjellige typer, spredt mer eller mindre tilfeldig rundt i lokalet. Morsomt, men ikke helt vellykket... Så nå har vi lært det!

Ja, ja, ja, men hvorfor "Høsttakkefest" og leste jeg feil, eller ble den feiret på PÅSKEAFTEN???

Opprinnelsen til HTF er en lang historie. Det hele begynte med at mora til Lars-Ole Sikkland hadde en takke (slik som du steker lapper på). Den harde kjernen (Kjell-Magne og Roar Kampenes, samt nevnte LOS) skjønte jo kjapt at dette kunne utnyttes på en sammenkomst, hvor vi ba inn noen kompiser og stekte lapper, slik at vi kunne ha en takke-fest. Den eneste festen vi kom på som hadde ordet "takke" i seg var "Høsttakkefest" og derav navnet Høsttakkefest.

Når vi så skulle bestemme en dato for denne festen, var det om å gjøre å finne en dag hvor flest mulig var hjemme. Mange i vennegjengen var midlertidig utflyttede studenter, så det var en naturlig å arrangere festen i påsken.

Den første festen var ikke så mye lyd og bilde-orientert, men guttepreget på festen var med allerede fra denne spede starten i form av at vi byttet motor på Dodgen til Roar på formiddagen, samtidig med at vi gjorde istand til festen på kvelden. Kombinasjonen av oljete fingre og baking av lapper og prinsekaker gjorde susen når vi skulle kna deigen. Det ble litt svarte flekker i prinsekakene, men ingen reagerte noe spesiellt på det, og ingen ble merkbart syke dagen derpå.  

Når det gjelder lyd og bilde-delen av festen, så kom dette inn først utpå kvelden, når vi tenkte at det hadde vært artig å sett en film. Dette var før surround anlegg var allemannseie, men i god dugnadsånd fikk vi dratt og hentet diverse høytalere og trommet sammen til et slags anlegg med Pro-Logic-lyd. Vi var da som nå fascinert av hva vi hadde greid og få til, men så allerede svakhetene som helt klart kunne gjøres bedre neste år, og slik begynte ballen og rulle. Etterhvert som fler fikk øynene opp, så begynte antall intresserte å øke og vi kan per idag ikke se hvor dette skal ende...

 

Kjell-Magne Kampenes (gründer) og Rune Winsevik (primus motor)